რეკლამა

ცხელ-ცხელი შემოთავაზება - შემოიხედეთ foodpanda.ge-ზე!

ფუდპანდა

მხოლოდ 24 და 25 ნოემბერს, Pizzeria and Steak House Pomodorissimo გთავაზობს სპეციალურ ფასდაკლებას პიცებზე! იჩქარე, არ გამოტოვო ეს შემოთავაზება - შემოიხედეთ foodpanda.ge-ზე! გამოიძახე ახლავე და ფუდპანდას კურიერი ცხელ-ცხელს მოგართმევთ!

გიყვართ გემრიელი კერძები? მაშინ არ დააყოვნოთ და ფუდპანდა მრავალფეროვან არჩევანს გთავაზობთ. რთულია, გემრიელზე და ძალიან გემრიელზე თქვა უარი, განსაკუთრებით, მომხიბვლელი შეთავაზების დროს! მით უფრო, თუ წვიმს, თოვს, ქარია ან დრო არ გაქვთ და ვერ ახერხებთ ობიექტში მისვლას...

ფუდპანდა და მისი პარტნიორები, მომხმარებელს ყოველდღიურად სიურპრიზს სთავაზობენ. წინ სასიამოვნო დღეები გელით... შეიქმენი მაქსიმალური კომფორტი! გამოიძახე 150-ზე მეტი რესტორნიდან და ფუდპანდას კურიერი ადგილზე მოგართმევთ! სწრაფი კვების ბაზარზე საკვების ონლაინ შეკვეთა ვებ გვერდზე - www.foodpanda.ge - სულ უფრო მოთხოვნადი ხდება. ის მოსწონს ყველას - ნებისმიერი პროფესიისა თუ ასაკის ადამიანს, ნებისმიერ გარემოსა თუ გარემოცვაში. „ფუდპანდა" მომხმარებელს მარტივ, უსაფრთხო და უზარმაზარ არჩევანს სთავაზობს.

გთავაზობთ გემრიელ რეცეპტს - ლაჰმაჯუნი ფუდპანდასგან

ბევრი დიასახლისისთვის ლაჰმაჯუნი ნაცნობი იქნება და ალბათ, დანარჩენები დაინტერესდებოდით, თუ როგორ მზადდება თურქებისთვის საყვარელი კერძი, რომელსაც, შეგვიძლია, თურქული პიცაც ვუწოდოთ.

ინგრედიენტები

რეცეპტის ინგრედიენტები: 1 ცალი 7 გრამიანი საფუარის პაკეტი, 1 კვერცხი, 80 მლ. (1/3 ჭიქა) ზეითუნის ზეთი, 300 გრ. (2 ჭიქა) გაცრილი ფქვილი და დამატებით მოსაყრელად, 1 სუფრის კოვზი შაქარი

მოსართავად: 60 მლ. (1/4 ჭიქა) ზეითუნის ზეთი, 6 დაჭრილი ნივრის კბილი, 6 ცალი პომიდორი, დაჭრილი, 2 სუფრის კოვზი ტომატის პასტა, 3 ჩაის კოვზი თუთუბო, 1 ჩაის კოვზი ბულგარული წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი გამხმარი ჩილის ფანტელი, 400 გრ. ბატკნის ხორცის ფარში, 70 გრ. (1/4 ჭიქა)

მომზადების წესი: ტაჰინი (ქუნჯუთის მარცვლებისა და ზეითუნის ზეთის სოუსი), ½ ლიმონის წვენი, 50 გრ. (1/3 ჭიქა) მოხალული ფიჭვის კაკალი (შესაძლებელია ნიგოზიც), 2 სუფრის კოვზი ფართოფოთლებიანი დაჭრილი ოხრახუში, თასში, 80 მლ. თბილ წყალში, გახსენით საფუარი. დადგით თბილ და დახურულ ადგილას 10 წუთით, ვიდრე ნარევი არ გაიკეთებს ბუშტუკებს. ათქვიფეთ კვერცხი და ზეითუნის ზეთი პატარა თასში. ცალკე თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, შაქარი და მწიკვი მარილი. ცენტრში გააკეთეთ ჩაღრმავება და დაუმატეთ კვერცხისა და საფუარის ნაზავი. თქვიფეთ ცომის საზელით დაბალ სიჩქარეზე, ცომის მიღებამდე, შემდეგ ზილეთ დამატებით 6 წუთით, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური. დაფარეთ ნოტიო ჩაის ტილოთი და დადგით თბილ და დახურულ ადგილას ერთი საათით ან ცომის ამოსვლამდე. გადმოიღეთ ცომი ფქვილიან დაფაზე, გაყავით ოთხ თანაბარ გუნდად და გააბრტყელეთ 22სმ. მრგვალ ფორმებად. მოათავსეთ ოთხ პერგამენტიან (კალკა) ლანგარზე, დააფარეთ ნოტიო ჩაის ტილო და გადადგით 1 საათით ან ოდნავ აფუებამდე. წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 200°C–ზე. ამასობაში გააკეთეთ მოსართავი, ტაფაზე, საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეთი. დაამატეთ ნიორი და თუშეთ ორიოდე წუთით ან მანამ, სანამ სურნელს არ აუშვებს. დაამატეთ პომიდორი და თუშეთ კიდევ 15 წუთით ან სანამ სითხე არ მოიკლებს, თან პომიდორს დააწექით. დაამატეთ ტომატის პასტა, თუთუბო, ბულგარული წიწაკა და ჩილი, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. ურიეთ 1 წუთი, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ. შეურიეთ ფარში და შეაზავეთ მარილით და პილპილით. წაუსვით ცომებს დარჩენილი 1 სუფრის კოვზი ზეთი, შემდეგ მოაყარეთ ფარშის მოსართავი. აცხვეთ ყველა პიცა ერთად 20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფრად არ დაიფერება და ხრაშუნა არ გახდება. აურიეთ თასში ტაჰინი და ლიმონის წვენი და შეაზავეთ გემოვნებით. მოასხურეთ პიცას მიღებული ნაზავი და მოაპნიეთ კაკალი და ოხრახუში. მიირთვით ცხელი.

კომენტარები