ციანიდი

ალუბლის კურკა ციანიდს შეიცავს

assets.merriam-webster.com

Food Standart Agency-ს მიხედვით ალუბლის კურკა ამიგდალინს შეიცავს, რომელიც კურკის ჭამის შემდეგ, მეტაბოლიზმის პროცესში მომწამვლელ ციანადად გადაიქცევა.

ციანიდის მიღება იწვევს გულისრევას, ციებ-ცხელებას, თავის ტკივილს, ინსომნიას, წყურვილის შერგძნებას, ტკივილს სხეულის არეში.

17 ივლისს, მეტიუ კრიმმა, ლანკაშირიდან, ალუბლის სამი კურკა შეჭამა, რის შემდეგაც ის დაღლილობითა და თავის ტკივილის შეგრძნებით საავადმყოფოში მოხვდა. იგი ციანიდით იყო მოწამლული. ანტიდოტების მიღების შემდეგ კრიმი საავამდყოფოდან გაწერეს.

კომენტარები