19 ოქტომბერს, სოფელ რუხში ხაჭაპურის ფესტივალი ჩატარდა. .
რადიო ათინათის ცნობით, ფესტივალში სამეგრელო-ზემო სვანეთის მასშტაბით სხვადასხვა მუნიციპალიტეტის წარმოამდგენლები იღებდნენ მონაწილეობას. კონკურსის ფარგლებში მომზადდა ხაჭაპური თაფლით, ჭინჭრით, ჭარხლით, მწყრის ხორცით და მაყვლით.
ასევე, სტუმრებს 3 მეტრიანი გებჟალიას და 4 მეტრიანი ხაჭაპურის დამზადების პროცესის ნახვა და დაგემოვნება შეეძლოთ.
მეგრულ ხაჭაპურებს შორის სპეციალურმა ჟიურიმ საუკეთესოდ მარტვილის ხაჭაპური დაასახელა.
ფესტივალი ერთდღიანი გასტრონომიული ღონისძიება იყო, რომელიც სამეგრელო-ზემო სვანეთის დანიშნულების ადგილის მართვის ორგანიზაციის ორგანიზებით და პროექტ "ზრდას", ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის, რუხის სავაჭრო ცენტრის, საქართველოს გასტრონომიის ასოციაციის და რეგიონული ხელისუფლების მხარდაჭერით ჩატარდა.